O nama

Tvrtka FOTOS d.o.o. osnovana je 2000. godine kao mala privatna tvrtka. Osnovna djelatnost tvrtke i želja vlasnika bila je veleprodaja fotografskog materijala svim fotografima i fotografskim radnjama i dućanima na području Republike Hrvatske te distribucija i dostava iste do vrata kupaca. Distribuciju započinjemo jednim kombi vozilom i slanjem paketa dostavnim službama.

Malo pomalo, osluškujući potrebe tržišta, raste asortiman te uz standardni FUJIFILM i KODAK repro materijal u našu ponudu uvodimo širok program baterija DURACELL, KODAK, FUJI, SONY, FUJITSU, kao i medije za pohranjivanje podataka TDK, TRAXDATA, SANDISK, SILICON POWER i dr. Polako širenjem programa te rastom tvrtke i potrebom za zapošljavanjem dodatnih radnika 2003. godine selimo se u veći prostor na Gračanskoj cesti gdje smo bili u mogućnosti sve svoje proizvode prezentirati u našem novom showroom-u.

Te godine započinjemo uspješnu suradnju s talijanskim manufakturama BANDINELLI, ARTE ALBUM, GIEMME i PINETTI s kojima dizajniramo i proizvodimo kožne albume za vjenčanja i ostale prigode i pokrećemo trend vjenčanih kožnih albuma u Hrvatskoj.

Postajemo generalni distributeri i zastupnici češke tvrtke FOMEI te na Hrvatsko tržište dovodimo visokokvalitetne proizvode iz njihovog asortimana kao što su: torbice za kompaktne i SLR fotoaparate, mini i velike dalekozore, stative, teleskope i dr. Te godine započinjemo, s njemačkom tvornicom TURA, proizvodnju fotografskog papira u rolama brendiranim pod našim imenom i logom FOTOS.

2005. godine postajemo generalni distributeri za njemačku tvrtku KARL WALTHER te obogaćujemo našu ponudu plastičnim, drvenim, staklenim i metalnim okvirima za fotografije u svim mogućim bojama i varijantama izrade kao i velikim izborom albuma za fotografije. Uskoro upotpunjujemo našu ponudu okvirima i albumima nizozemske tvrtke HENZO kao i renomiranim talijanskim tvrtkama I RIGHETTI, PIESSEFOTO i MASCAGNI.

Tvrtka uspješno posluje te zapošljava dodatne djelatnike i kupuje nova dostavna vozila. Kako bi naša ponuda svakodnevno bila dostupna svakom našem kupcu, ali i krajnjem potrošaču pratimo potrebe tržišta te uvodimo prodaju putem web-shopa. Isto tako naši prodajni predstavnici svakog tjedna osobno obilaze i dostavljaju robu na vrata našim kupcima te time pokrivaju distribuciju na području svih županija.

Svake dvije godine od osnivanja tvrtke vlasnici posjećuju sve renomirane sajmove kako u Hrvatskoj tako i u Europi i kao rezultat uspješnog poslovanja 2007. godine dobivamo zastupstvo još jedne talijanske tvrtke ZEP te od tada s njima vrlo kvalitetno i uspješno surađujemo na planiranju i proizvodnji okvira i albuma te zajedno dizajniramo i uvodimo novi program prigodnih proizvoda za Božić, Uskrs, krštenja, Sv. pričest i Sv. potvrdu. Naročito smo ponosni što su našu kvalitetu usluge i proizvoda, posebno nakon ulaska u EU, prepoznali i kupci van Hrvatske te iz dana u dan imamo sve više kupaca iz regije.2015. godine tvrtka se seli na novu adresu ŠTEFANOVEČKA 10 gdje na prostoru od 400 m2 nudimo u novom izložbenom prostoru više od 1000 različitih artikala gore navedenih proizvođača.

2020 godine tvrtka seli na adresu Savica Šanci, Obrtnička 5.S novim zapošljavanjima rastemo na 10 djelatnika te širimo ponudu i kao novost uvodimo cjelokupni program za SUBLIMACIJU. Otvaramo novi odio unutar tvrtke koji se bavi isključivo proizvodima za sublimaciju, prodajom preša, printera i repromaterijala ali i izradom personaliziranih proizvoda za krajnje kupce i reklamne kampanje.

Još jedna od novosti u 2015. godini je naša nova web stranica i preuzimanje vrlo popularnog brenda TUBIKO cigaretnih omotnica te s poljskom tvornicom potpisujemo zastupnički ugovor o distribuciji istih na Hrvatskom tržištu. Unutar tvrtke osnivamo TOBACCO odio koji svoju ponudu širi na cjelokupni tobacco program te počinjemo prodaju upaljača, cigaretnih papira i filtera te ostalog pribora raznih proizvođača.

   

Već početkom 2016. godine radimo re-dizajn cigaretnih omotnica TUBIKO te uvodimo i nove TUBICRO cigaretne omotnice te dizajn istih štitimo žigom. Istovremeno proširujemo poslovni prostor dodatnim uredima i dodatnim skladištem.

Krajem 2016. godine ponovno proširujemo naš program te ga nazivamo „SLATKI KUTAK“. Postajemo zastupnici i distributeri BARKLEYS bombona čija proizvodnja iz Amerike seli u Europu, u Nizozemsku, i u vrlo kratkom vremenu svojom kvalitetom preplavljuje cijelo EU tržiše.

Uz BARKLEYS bombone tu su i TUTLLE karamele jedinstvenog okusa kao i MONTISSE biljni bomboni bez šećera, SURE I YOOZ dječji bomboni.    

Proizvode is našeg „SLATKOG KUTKA“ možete pronaći na policama renomiranih hrvatskih marketa kao što su LIDL HRVATSKA, VRUTAK, JAGODA TRGOVINA, TEHNO-RON, DERGEZ, ROBIN, BRANKA, DINOVA-DIONA... kao i na svim prodajnim mjestima Nacionalnog parka PLITVIČKA JEZERA. Na naše veliko veselje popis svakodnevno raste!2017. godinu završavamo proširenim voznim parkom te zapošljavanjem novih djelatnika sada nas je sretnih 13!

Ovo je ukratko o nama. Ukoliko nas želite osobno upoznati ili pak želite poslovati s nama veselimo se Vašem dolasku. Srdačno osoblje tvrtke FOTOS čeka Vas na kavici.Vaš Fotos team


FOTOS d.o.o. društvo s ograničenom odgovornošću
Ulica Ivana Trnskoga 17, 10000 Zagreb
tel. 01 4645 888

tobacco.prodaja@fotos.hr

info@fotos.hr

OIB: 87585995322
Temeljni kapital: 2.500,00 € uplaćen u cijelosti
Članovi uprave: Nikolina Lapaine Sabovljević, Goran Sabovljević
Raiffeisen BANK Austria d.d Zagreb:
Račun: 2484008-1101653484
IBAN: HR9824840081101653484
SWIFT: RZBHHR2X