Bilten

O nama

Tvrtka FOTOS d.o.o. osnovana je 2000. godine kao mala privatna tvrtka. Osnovna djelatnost tvrtke i želja vlasnika bila je veleprodaja fotografskog materijala svim fotografima i fotografskim radnjama i dućanima na području Republike Hrvatske te distribucija i dostava iste do vrata kupaca. Distribuciju započinjemo jednim kombi vozilom i slanjem paketa dostavnim službama.

Malo pomalo, osluškujući potrebe tržišta, raste asortiman te uz standardni FUJIFILM i KODAK repro materijal u našu ponudu uvodimo širok program baterija DURACELL, KODAK, FUJI, SONY, FUJITSU, kao i medije za pohranjivanje podataka TDK, TRAXDATA, SANDISK, SILICON POWER i dr. Polako širenjem programa te rastom tvrtke i potrebom za zapošljavanjem dodatnih radnika 2003. godine selimo se u veći prostor na Gračanskoj cesti gdje smo bili u mogućnosti sve svoje proizvode prezentirati u našem novom showroom-u.

Te godine započinjemo uspješnu suradnju sa talijanskim manufakturama BANDINELLI, ARTE ALBUM, GIEMME i PINETTI sa kojima dizajniramo i proizvodimo kožne albume za vjenčanja i ostale prigode i pokrećemo trend vjenčanih kožnih albuma u Hrvatskoj.

Postajemo generalni distributeri i zastupnici češke tvrtke FOMEI te na Hrvatsko tržište dovodimo visokokvalitetne proizvode iz njihovog asortimana kao što su: torbice za kompaktne i SLR fotoaparate, mini i velike dalekozore, stative, teleskope i dr. Te godine započinjemo, sa njemačkom tvornicom TURA, proizvodnju fotografskog papira u rolama brendiranim pod našim imenom i logom FOTOS.

2005. godine postajemo generalni distributeri za njemačku tvrtku KARL WALTHER te obogaćujemo našu ponudu plastičnim, drvenim, staklenim i metalnim okvirima za fotografije u svim mogućim bojama i varijantama izrade kao i velikim izborom albuma za fotografije. Uskoro upotpunjujemo našu ponudu okvirima i albumima nizozemske tvrtke HENZO kao i renomiranim talijanskim tvrtkama I RIGHETTI, PIESSEFOTO i MASCAGNI.

Tvrtka uspješno posluje te zapošljava dodatne djelatnike i kupuje nova dostavna vozila. Kako bi naša ponuda svakodnevno bila dostupna svakom našem kupcu ali i krajnjem potrošaču pratimo potrebe tržišta te uvodimo prodaju putem web-shopa. Isto tako naši prodajni predstavnici svakog tjedna osobno obilaze i dostavljaju robu na vrata našim kupcima te time pokrivaju distribuciju na području svih županija.

Svake dvije godine od osnivanja tvrtke vlasnici posjećuju sve renomirane sajmove kako u Hrvatskoj tako i u Europi i kao rezultat uspješnog poslovanja 2007. godine dobivamo zastupstvo još jedne talijanske tvrtke ZEP te od tada s njima vrlo kvalitetno i uspješno surađujemo na planiranju i proizvodnji okvira i albuma te zajedno dizajniramo i uvodimo novi program prigodnih proizvoda za Božić, Uskrs, krštenja, Sv. pričest i Sv. potvrdu. Naročito smo ponosni što su našu kvalitetu usluge i proizvoda, posebno nakon ulaska u EU, prepoznali i kupci van Hrvatske te iz dana u dan imamo sve više kupaca iz regije.

2015. godine tvrtka se seli na novu adresu ŠTEFANOVEČKA 10 gdje na prostoru od 400 m2 nudimo u novom izložbenom prostoru više od 1000 različitih artikala gore navedenih proizvođača.

Sa novim zapošljavanjima rastemo na trenutnih 10 djelatnika te širimo ponudu i kao novost uvodimo cjelokupni program za SUBLIMACIJU. Otvaramo novi odio unutar tvrtke koji se bavi isključivo proizvodima za sublimaciju, prodajom preša, printera i repromaterijala njemačke tvrtke PRINT EQUIPMENT i tehničkom podrškom ali i izradom personaliziranih proizvoda za krajnje kupce i reklamne kampanje.

Još jedna od novosti u 2015. godini je i preuzimanje vrlo popularnog brenda TUBIKO cigaretnih omotnica te potpisujemo sa poljskom tvornicom zastupnički ugovor za distribuciju istih na Hrvatskom tržištu. Od sada se u našoj ponudi nalaze i upaljači, cigaretni papirići, filteri za cigarete, plin za upaljače raznih proizvođača kao i ostali proizvodi iz tabacco programa.

U jesen 2015. godine naš web-shop dobiva novo ruho.

Ovo je ukratko o nama. Ukoliko nas želite osobno upoznati ili pak želite poslovati sa nama veselimo se Vašem dolasku. Srdačno osoblje tvrtke FOTOS čeka Vas na kavici.

Vaš Fotos team

FOTOS d.o.o. društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu fotografskog materijala
Štefanovečka 10, 10000 Zagreb
tel. 01 4645 888 | fax. 01 4663 985
info@fotos.hr

OIB: 87585995322
Temeljni kapital: 1.350.000,00 kuna uplaćen u cijelosti
Članovi uprave: Nikolina Lapaine Sabovljević, Goran Sabovljević

Raiffeisen BANK Austria d.d Zagreb:
Račun: 2484008-1101653484
IBAN: HR9824840081101653484
SWIFT: RZBHHR2X